School, het bestuur en de ouders

SCHOOL

Als ik zie wat de andere kinderen in de klas te eten meekrijgen van hun ouders vind ik het gewoonweg zielig. Er is zo weinig aandacht voor het eten van kinderen terwijl zij in de groei zijn en ook hun smaak ontwikkelen als kind. Op het moment dat je ze cola en voorverpakte koek meegeeft ben je wat mij betreft een slechte ouder. Het staat zelfs gelijk aan mishandeling. Je vervuilt het lichaam van je kind. En dan staan de moeder zelf op het schoolplein met hun smoothie die ze opdrinken voordat ze naar de sportschool gaan. Het is toch bij de konijnen af dat je je eigen kind zo verwaarloosd en wel goed voor jezelf zorgt. Zo heeft God het nooit bedoelt. Niet iedereen heeft dus de aandrang om z’n kind op de eerste plek te zetten en prioriteit te maken boven zichzelf.

 

SCHOOLBESTUUR

Na me een tijd te hebben geĆ«rgerd aan dit fenomeen ben ik met de schooldirectie in beraad gegaan en heb ik mijn punt neergelegd. Zij konden natuurlijk niet anders dan het met mij eens zijn. Nu was het zaak een oplossing te zoeken zonder dat we iemand op z’n tenen gingen staan. Uiteindelijk hebben we besloten de tuin van de school zo in te richten dat alle kinderen hun eigen moestuintje hadden. Dit was een enorm succes. Niet alleen maak je de kinderen bewust van het feit dat groente en fruit niet in de Albert Heijn groeit, maar ze zijn ook meer geneigd te proeven wat ze zelf hebben gekweekt. Ze zijn betrokken bij het proces en op die manier maak je ze bekend met de groente of fruit die ze zelf hebben gekweekt. De school heeft zelfs subsidie kunnen aanvragen om e.e.a. financieel te steunen. De school staat nu ook een een beter daglicht doordat er aandacht wordt besteedt aan goed eten. Dus een echte win-win situatie.

 

DE OUDERS

Tot mijn verbazing reageerden alle ouders enthousiast op het plan en de uitrol. Er waren zelfs ouders die mee wilde helpen.Er komt nu iedere maand een nieuwbrief uit waarin de voortgang van de moestuintjes wordt besproken. Deze nieuwsbrief wordt verzorgt door 1 van de moeders die haar kind cola en koek meegaf naar school. Dat geloof je toch niet! Die cola en koek behoren nu ook definitief tot het verleden. De school heeft aangegeven het niet meer te tolereren en ook de snoep en frisdrank machine in de aula zijn verwijderd. Ik krijg een hoop positieve feedback van de ouders en mijn kinderen worden ook aangesproken op het schoolplein over dit gezonde initiatief. Zij weten natuurlijk niet anders, maar ze vinden het hartstikke leuk om complimentjes te krijgen, zoals ieder mens natuurlijk.
Comments are Closed

© 2020: Bio Hofke blog