Hans, z’n dieet en de kinderen

HANS

Door Hans ben ik in aanraking gekomen met biovoedsel. Toen wij na de middelbare school gingen samenwonen was de voorwaarde voor een huis dat er een tuin bij zat. We kochten een rijtjeshuis met een tuin en zetten daar een lekkere grote kas in. Zo hoefden we minder te besteden bij de supermarkt en kregen we de mogelijkheid om onbespoten groenten en fruit te eten. Ik heb veel geleerd van Hans en zijn ouders als het gaat om tuinieren en je eigen eten verbouwen. Ik kan nu best zeggen dat ik een expert ben. Ik weet precies wat, wanneer water moet hebben en wanneer je bepaalde groenten en fruit moet planten en wanneer niet. Het heeft geresulteerd in een heerlijke tuin die voldoet aan onze eet- en dieetwensen.

 

DIEET?

Dieet vraag je je af? Nou daar doe ik niet aan. Ik ben inmiddels natuurlijk onwaarschijnlijk gelukkig met Hans en dat eten uit frustratie is er wel een beetje vanaf. Af en toe val ik nog weleens terug in m’n oude eetpatroon, maar alleen als ik me ergens druk om maak of stress heb. Verder ben ik niet bezig met de lijn, maar ik eet wel veel gezonder. Er komt bij ons niets voorverpakt het huis binnen. Ik kook iedere avond met de groenten uit onze tuin en dat is voldoende om lekker vol te zitten. Het toetje is vaak een lekker stukje fruit, ook bij ons uit de tuin.

 

KINDEREN

Ondertussen hebben we zelf nu ook vier kinderen, maar ik heb een nog lichter gewicht als wat ik had als puber. De kinderen krijgen voldoende aandacht en eten net zo gezond als dat wij doen. Nadat we waren gaan samenwonen werd de eerste al verwacht. Ik was 17 en zwanger van m’n eerste kind. We hebben hem (Sjoerd) verwelkomt alsof het kindje Jezus zelf was. Ik was zo blij met mijn situatie. Vanuit een liefdeloos gezin had ik voor mezelf nu Hans en de onvoorwaardelijke liefde van een kind gecreĆ«erd. Kinderen zijn de toekomst en daar moet je goed voor zorgen. Ik doe er alles aan wat in mijn macht ligt om de beste moeder van de wereld te zijn. Uiteraard is deze ambitie ontstaan na mijn ellendige periode als kind. Daarbij hoort natuurlijk ook goed eten. Dus de kinderen krijgen niets anders dat onbespoten groenten en fruit. Het zijn vier blakend gezonde kinderen en daar ben ik trots op!

 
Comments are Closed

© 2020: Bio Hofke blog