Financial lease in de bres voor Bio

Een andere goede vriend van mij. Hans de Wit, directeur Leasecontracten bij een Financial lease bedrijf, is naar buiten gekomen met heugelijk nieuws. In samenwerking met Ecodriving Nederland hebben zij ervoor gezorgd dt het Groene rijden steeds meer op de kaart komt. Nu is het groene rijden weer heel wat anders dan biologisch eten, maar de achterliggende gedachte van beide kanten is duidelijk. Het is all for the best zullen we maar zeggen. Waar wij decennia lang hebben stilgestaan op het gebied van milieu en welzijn, zijn we de laatste 5 jaar echt een ongelooflijke inhaalslag aan het maken en dat werd tijd ook.

Nu twijfel ik zelf ook wel eens over het volgende: De wereld bestaat al miljoenen jaren. Het klimaat is altijd al van warm naar koud gegaan in pieken en dalen. Het fluctueert al jaren zeg maar, wie zijn wij dan in hemelsnaam om een broeikaseffect te claimen binnen de verwaarloosbare 100 jaar dat wij hier op de aardbol rondlopen. Hahaha Het is toch lachwekkend als je t zo bekijkt.  Dat gezegd hebbende ben ik er toch vanuit Biologisch en groen oogpunt van overtuigd dat het daadwerkelijk van toegevoegde waarde zal zijn als we wat bewuster leven. Op de lange termijn en dan heb ik het over duizenden jaren vanaf nu, zal het zeker een positief effect hebben. Nu zijn het voornamelijk de commerciële voordelen die ten grondslag liggen aan de vergroening van de samenleving. Dat is op zich best hypocriet, maar hey, zoals de amerikanen zeggen: Geld moet rollen. En dat gebeurd dan ook.

Hans de Wit en het autoleasebedrijf waar hij voor werkt is een bedrijf wat hiervan profiteert. vanuit de overheid zijn er allerlei groene auto rijdt stimuleer acties. Meestal in de vorm van subsidies, die ervoor zorgen dat autobedrijven en met name autolease bedrijven (dit vanuit het belasting aftrek principe) hier veel voordeel uit halen.
Comments are Closed

© 2021: Bio Hofke blog