De krant en hulp

KRANT

Het heeft zelfs in de telegraaf gestaan met een foto van mij en de kinderen voor de moestuintjes. Wel een lokaal krantje hoor, maar toch! We hebben het uitgeknipt en ingelijst, want ik ben er toch best trots op. Hans ook hoor, die kan er niet over ophouden. Ik heb zelfs begrepen dat ook andere scholen dit initiatief gaan overnemen en ben al gevraagd voor advies aan de ondernemingsraad van een buur school. Zij hadden gelezen over de moestuintjes en waren direct enthousiast geworden. Nu moet ik een presentatie geven op een andere school. Dat vind ik nog best eng, omdat ik dat niet gewend ben en er ook heus nog wel een beetje onzekerheid in mij zit. Maar ik voel me ook wel gesterkt in het succes van onze eigen school, dus ik ga me goed voorbereiden en ik ga dit gewoon doen!    

 

HULP

Heb je zelf kinderen op school en vind je ook dat er gezonder gegeten kan worden, dan kan je met mij contact opnemen. Laat ik dat mijn missie maken en laat dat mijn bijdrage zijn aan de maatschappij. Iedere school is er 1 en ik doe het graag. Dit geeft mij voldoening. Al is er maar 1 kindje die ik kan helpen met een moestuintje en daardoor gezonder gaat eten, dan nog is het de moeite waard. Vaak wordt er een beetje lacherig over gedaan en een beetje in de muts hoek gestopt, maar het gaat wel om de gezondheid van kinderen en daar maak ik me sterk voor. Dus als je kind naar een school gaat waar er meer gedaan kan worden aan inlichting over gezonde voeding en wil je dat daar meer aandacht naar gaat, dan kan je altijd met mij contact opnemen. We zullen eerst de huidige situatie in beeld brengen en daarna kijken wat we kunnen aanpakken om er een ‘gezonde’ school van de maken. Tot nu toe is het me altijd gelukt hier een goed verhaal van te maken, dus ik twijfel niet aan m’n eigen kunnen en overtuigingskracht, zeker niet nu ik een voorbeeld heb van de school van onze eigen kinderen waar het initiatief werd omarmt en ingebed is in de werkwijze van de school.

 
Comments are Closed

© 2020: Bio Hofke blog