Bio en de pubertijd

 

 

Hoi ik ben Marieke en ik wil jullie graag meenemen in de wereld van Bio voeding. Ik weet dat er al een hoop informatie te verkrijgen is, maar ik wil gewoon lekker meedoen aan die ellende.

 

KIND

Als dochter van een stel hippies is ben ik vrij opgevoed, alles kon eigenlijk in die tijd. Maar ik was een kind dat aandacht nodig had en daar waren mijn ouders niet zo van. Ze waren hoofdzakelijk met zichzelf bezig en hoe ruimdenkend ze wel niet waren. Als kind vond ik dat lastig, want waarom zou je kinderen nemen als je ze geen aandacht geeft. Ik begon al vroeg met teveel eten. Toen ik 6 jaar was woog ik 50 kilo en was enorm. Dat eten komt natuurlijk voort uit mijn tekort aan aandacht. Het was comfort food, zo heet dat tegenwoordig. Ter vervanging van aandacht ging ik eten. Er was niemand die zich zorgen maakte om mijn gewicht, maar m’n ouders schaamden zich wel voor mij, dat was duidelijk.In plaats dat ze me hielpen ging ik nog meer eten.

PUBERTEIT

Het pesten begon best ernstige vormen aan te nemen. Ik ging maximaal kapot en had geen vrienden. Iedereen maakte me belachelijk en ik kon geen kant op. Het werd zo erg dat ik heb overwogen er een eind aan te maken. En toen ontmoette ik Hans. Hij was en is nog steeds mijn redding. Hans vindt mij mooi zoals ik ben. Hij houdt van alles van mij mij maakt. Het maakt hem allemaal niet uit. Hij vindt mijn ronde vormen geweldig en houdt vooral van mij om wie ik ben, hoe ik ben. Hans was opgevoed door geitenwollensokken die zelf hun moestuin hadden en daar hun twaalf kinderen mee voeden. Zijn vader werkte bij de douane en zijn moeder was een thuis moeder. Op zondag hielpen ze altijd in de kerk om daar koffie te schenken. Ze kenden de bijbel van a tot zet.
Comments are Closed

© 2020: Bio Hofke blog